30.10.2023 18:14

Pozvánka na první mimořádné zasedání Výboru pro plánování území a dopravu - sběrná obvodová komunikace

Dostali jsme pozvánku na první mimořádné zasedání Výboru pro plánování území a dopravu na den 6.11.2023 od 17 hodin. V zasedací místnosti zastupitelstva č. 11 budovy historické radnice bude představena ověřovací studie části sběrné obvodové komunikace, kterou představí zástupce společnosti PRO CEDOP - Ing. arch. Václav Brejška. Délka představení se odhaduje na 30 min. + diskuze. Pracovní verzi materiálu, která bude představena je možné stáhnout na odkazu: https://cloud.liberec.cz/index.php/s/YHI7ZvNsKEHf4p3.

Ve studii se ověřovalo, zda bude možné vybudovat komunikaci mezi průmyslovou zónou sever, přes louky paralelně s ulicí Domky, až po novou křižovatku uprostřed louky mezi bývalou slévárnou a Karlinkami. Odtud by pokračovala podél slévárny a napojovala se na Švermovu ulici na stejném místě jako nově vznikající areál.

 

Nová komunikace se nemá stát bariérou v území s cílem co nejrychlejší průjezdnosti pro motorovou dopravu, naopak má být integrální součásti v budoucnu rozvíjené lokality s maximálním respektem ke krajině a potřebám uživatelů řešeného území. Nedílnou součástí návrhu je tak i řešení lokálních vztahů – bezmotorové dopravy, obsluhy území veřejnou dopravou a soulad s rozvojovými záměry v území.

Pokud máte dotazy nebo připomínky, rádi je na jednání předáme - pište na mail spolku sp.ostasov@seznam.cz.

Jednání se také můžete zúčastnit osobně.

 

—————

Zpět