11.09.2017 10:00

2017 09 11 Setkání Ostašováků v Ostašově

V roce 2016 proběhla první dvě celostátní setkání Ostašováků (obyvatel Ostašova u Třebíče, Ostašova u Kutné Hory a Ostašova u Liberce). Nejprve se sešli liberečtí s těmi u Třebíče a poté všichni u Kutné Hory. Prohlédli si společně zajímavá místa v okolí a slíbili si, že za rok se potkají u Liberce. 

V srpnu dorazili jen Ostašováci od Třebíče, ti od Kutné Hory se ze zdravotních důvodů omuvili. Snad jim to tedy vyjde příště. Spolek přátel Ostašova z Liberce připravil svým hostům bohatý program. Po příjezdu společně navštívili Ještěd s jeho nádhernými výhledy. Dále byl připraven uvítací večírek s občerstvením ve volnočasových prostorách místní základní školy. 

Sobota začala návštěvou zámku Sychrov s jeho tradičními skotskými hrami v překrásné zámecké zahradě. Po obědě v zámecké restauraci si Ostašováci prohlédli Liebigovo městečko, okolí ZOO s překrásnými vilami, Technické muzeum a střed města s radnicí. Den zakončil rozlučkový večírek s občerstvením. Na neděli si Spolek nechal návštěvu jeho srdeční záležitosti, kostela svatého Vojtěcha, který má již mnoho let v péči a přilehlý park. ¨

Během setkání jsme si vyměnili názory, vzájemně se inspirovali a plánovali další setkání, které se uskuteční opět u Třebíče a v Kutné Hoře.

starosta Ostašova Jaroslav Kabelka předává předsedkyni spolku Pavle Haidlové ceduli OSTAŠOV

—————

Zpět