12.04.2014 22:11

2014 04 12 Ukliďme Ostašov

Dnes jsme se zapojili do akce nazvané "Ukliďme svět". V 9 hodin ráno se u kostela sv. Vojtěcha sešli dobrovolníci, kteří chtějí mít Ostašov hezčí a nechtějí o tom jenom mluvit, ale mají chuť s tím také něco udělat. Vyzbrojeni pytly na odpadky zaslanými Českým svazem ochránců přírody (která akci pořádá) se rozdělili do skupinek, které se rozešly do jednotlivých částí Ostašova. 

 

Někteří uklízeli větve a odpadky z potoka, jiní kolem cest. Nejhoršími úseky byly černé skládky v propojce mezi ulicí Šrámkovou a U Potoka, další hromada odpadků byla nalezena u letiště v ulici Domky. Mezi úseky, kam mají někteří tu drzost vyhodit ojeté pneumatiky, kanystry, staré umyvadlo, rozbitý sušák na prádlo apod. jsou místa u nohejbalového hřiště nebo cesta od horní školy do Karlinek. 

 

Milí Ostašováci, hlídejme si to tady a jakmile uvidíte podobné vykuky, kteří na místa u cesty či do potoka házejí odpad - volejte na Policii nebo nám. To si přece nenecháme líbit! Nechce mi věřit, že by se někdo takový našel mezi námi... Večer po akci jsme dostali první pochvalu, jak je Ostašov čistý, což znamená, že místní ke svému okolí nejsou lhostejní! 

.A.S.A. není daleko a do 500 kg ročně tam může občan Liberce ZDARMA odvézt věci, které nelze dát do popelnic, ale má potřebu se jich nějak zbavit. Chceme-li žít v hezkém prostředí, začněme každý sám u sebe. Doufám, že při podzimním úklidu Ostašova se řady dobrovolníků opět rozšíří! 

Po akci jsme si v parku  za odměnu opékali buřty a bylo to moc fajn :-)

Fotografie najdete v galerii v příslušném roce a datu.

—————

Zpět