14.01.2019 13:12

2019 01 14 Advent v Ostašově - kostel sv. Vojtěcha

Advent v Ostašově byl zahájen rozsvícením stromku před školou a tradičním koncertem dětí z mateřské i základní školy v kostele sv. Vojtěcha v pátek 7. prosince. V neděli 9. prosince pokračoval koncertem sboru GOSPEL GENERATION, který k nám již tradičně jezdí v hojném počtu okolo třiceti lidí, což je zhruba polovina celého seskupení. Tentokrát měli poprvé ve své historii vystoupení v jeden den na dvou místech. Přestože zájem o vystoupení souboru na Liberecku prudce stoupá, těší nás, že si zůstáváme věrní. Cospel Generation v Ostašově letos totiž vystoupil již po osmé. Kostel byl jako vždy plný a zážitek opět nepopsatelný.

Následující neděli ostašovský advent pokračoval nejprve cestou na nádraží, kde členové spolku vyzvedávají BETLÉMSKÉ SVĚTLO, převážejí ho do kostelíku a Ostašováci si ho mohou vyzvednout před i po koncertě. Tentokrát v kostele zazněl bluegrass v podání skupiny FLASTR. Do předvánoční atmosféry, kdy na vás z každé strany útočí vánoční koledy, to byla příjemná změna. Milým překvapením také bylo, když zpěvačka kapely oznámila, že je v očekávání syna, který se bude jmenovat Vojtěch. 

Poslední adventní neděli 23. prosince do kostela zavítal soubor ŠAFRÁN se svým Živým betlémem. Zpívají tradiční písně, hrají scénky od koledy po tři krále. Folklór k Vánocům patří a vystoupení se líbilo hlavně dětem.

Vánoční čas končí setkáním sousedů na Štědrý den v 10 hodin večer, zpíváme koledy, povídáme si o všem možném a je nám spolu dobře. Rok končí také již tradičním silvestrovským setkáním v parku s přípitkem a ochutnávkou jednohubek nebo chlebíčků.

fotografie najdete v GALERII

—————

Zpět