03.12.2013 00:00

Lidem v libereckém Ostašově se nelíbí, že radnice řeší jejich námitky tajně

Lidem v libereckém Ostašově se nelíbí plán radnice postavit v jejich poklidné čtvrti průmyslovou zónu a novou silnici. Podali proti tomu námitku. Teď se chtěli dozvědět, jak se s ní město vypořádalo. Úředníci ale veřejnost ze zasedací síně vykázali.
 

„To byla taková fraška. Nejdřív nás pozvali, pak nám řekli, že tam nemáme co dělat. Tak jsme to moc nepochopili,“ říká předsedkyně Spolku přátel Ostašova Pavla Haidlová. Veřejnost pozval na jednání zastupitelů náměstek primátorky Jiří Rutkovský z Unie pro sport a zdraví. Tomu ale až v zasedací síni úředníci řekli, že je jednání ze zákona neveřejné. Do řešení námitek ještě mohou zasahovat například ochránci přírody a státní orgány. Konečné vypořádání se může změnit. „Je mi to líto, omluvil jsem se za to, že přišli zbytečně,“ řekl Rutkovský. Podle něj se ale nakonec Liberečané k definitivní tváři města ještě budou moci vyjádřit.  

„Máme harmonogram, který jsme schválili. Ten předpokládá, že veřejné projednávání bude v lednu. Podle harmonogramu bychom měli končit v polovině příštího roku,“ dodal náměstek. 

Zdroj již není dostupný

 

—————

Zpět