Ostašov 2024

Naši milí přátelé z Dechowa k nám zavítajli  9. - 12. května. Snažili jsme se pro ně připravit stejně bohatý a zajímavý program, jako oni pro nás v loňském roce.
Nově příchozím, kteří ještě v Liberci nebyli, jsme ukázali Ještěd s výhledy do okolí, ale také nově rekonstruované Severočeské muzeum, Technické muzeum s novými exponáty a rozhlednu na Výšině. Našim hostům jsme představili náš kraj jako kraj sklářů. Vzali jsme je na výlet do Kunratiic - sklárny Jiřího Pačinka, skleněného chrámu i do zahrady. Prohlédli jsme si nově zrekonstruovanou Baziliku sv. Vavřince a Zdislavy v Jablonném v Podještědí. 
 
Od našich dechowských přátel jsme k desátému výročí našeho setkání dostali dar ve formě obrázkového kroniky s fotkami z našich proběhlých setkání a také růže, které jsme po jejich odjezdu vysadili u kostela. Tentokrát sebou měli přátele z Nepálu, Sibiře a Sýrie. Beseda, která proběhla na téma "Vše se točí v kruhu" byla velmi zajímavá, přiblížila nám jiné kultury i zvyky, ale také to, co máme společného. 
 
Děkujeme Česko-německému fondu budoucnosti za podporu naší akce.
Fotografie z návštěvy najdete v  galerii